събота, 3 ноември 2012 г.

ПАНО С МИДИ И ПЕРЛИ

Здравейте отново! Лятото окончателно си отиде, но хубавото време се задържа по-дълго от очакваното... Преди малко гледах прогнозата за времето и от следващата седмица май трайно ще дойде студът, затова реших да Ви предложа един последен спомен за хубавото време, за вълните, морето и прекрасните спомени от лятната почивка...
Това пано съм правила преди около 13-14 години, но ми е скъп спомен, защото беше едно от първите неща, с които декорирах семейната квартира / тогава още нямахме свой дом... /. И днес още се чудя на търпението, с което съм лепила камъче по камъче върху паното...
Ето накратко материалите - парче дърво или някаква плоскост, рамка, миди,охлювчета и камъни от брега на морето, речни перли от някой стар гердан, малко мъх от последната екскурзия в гората / ще наподобява водорасли /, лак, бели декоративни камъчета / тези ги купих от цветарски магазин, продаваха ги като украса, за покриване на почвата в саксиите /, лепило по избор / сега има всевъзможни варианти, но тогава нямах достатъчно опит и май ползвах      " Хелми ", ако не се лъжа... /, кукичка за закачане.
Изградете предварителна визия за паното и започнете да редите материалите върху намазаната с лепило плоскост. Притискайте леко, за да се захванат добре камъчетата. Както обичам да казвам - лесно, но ефектно! Когато изсъхнат добре / изчакайте поне 24 часа, в зависимост от лепилото, което ползвате /, лакирайте паното си, за да го заздравите.
Монтирайте кукичка в горния край и окачете там, където ще Ви напомня за прекрасното лято, което отмина и ще Ви поставя в приятно очакване на онези, които предстоят!
Наистина не е сложно, но за мен това пано е красив спомен от миналото, което, без да идеализирам, е прекрасно, защото част от него винаги е бил един прекрасен човек! Хубави мигове и на Вас, приятели!

Пожелавам на всички да имат за кого да творят, да бъдат ценени и обичани, а когато за миг изгубят музата си, да имат до себе си човек, който тихо, но настойчиво да каже: " Ти можеш, аз знам! "
Послепис: Обърнете внимание на камъка в горния десен ъгъл - намерих го на брега на морето и представлява много здрава спойка от пясък и сравнително едри камъчета, шлифовани с години от вълните. За сетен път се убеждавам, че каквото и да направи човек, по-съвършен творец от природата НЯМА! До скоро!!!

Няма коментари:

Публикуване на коментар