вторник, 19 юни 2012 г.

ЗАКАЧАЛКИ ЗА БИЖУТА - ДВА МОДЕЛА

Продължавам с идеите, по които работих в ефира на БНТ - днес ще Ви покажа два модела за лесни закачалки за бижута.
Първият модел смятам за по-подходящ за млади дами, тъй като има място за шноли и фибички, освен за гердани, но това не е задължително.
Нужна Ви е рамка за снимка, която можете да обработите допълнително или да ползвате в оригиналния й вид. Набавете си още панделки в желан от Вас цвят, топъл силикон и нещо подходящо за декорация на самата рамка. Премахнете гърба на рамката и залепете ленти панделка - 3 или 4 с помощта на топлия силикон. На тези ленти ще защипвате шнолите си. Декорирайте рамката с подходяща украса и завийте в долния й край няколко кукички за закачане на бижута.
Това е - простичко, но ефектно, нали!?! Вижте двата варианта на предложения модел и тогава ще преминем към следващия:

Този вариант бях подготвила предварително...

... а този изработих в ефир!
За следващия модел Ви трябва отново панделка, но по-дълга - поне 1.60 м, обикновена метална закачалка от химическо чистене, дървени халки - или метални, пластмасови и т.н., малки декорации за украса - например цветя, вързани " джуфки ", топъл силикон, мрежа за букети от по-твърдата.
Най-сериозно е началото - капнете силикон на закачалката в началото на извитата част и залепете панделката така, че металът да не се вижда. Продължете с увиване на панделката около закачалката, докато я обвиете цялата и отново залепете със силикон. Мрежата оразмерете според дупката в средата на закачалката и прикачете с помощта на малки парчета от същата или друга панделка. Разпределете халките в долния край на закачалката и ги прикачете отново с панделки и малко силикон. Декорирайте, за да прикриете възлите и силикона. Добавете още декорации непосредствено преди уширението на закачалката и КРАЙ.
 Е, това беше - бързо и лесно, както обичам аз. И ефектно, разбира се! Удобството на тази закачалка е, че можете да я закачите на подходящо място в гардероба си и така директно ще съчетавате тоалета с подходящото за него бижу. Освен това, жени като мен, които обичат дълги гердани, ще си спестят неприятното заплитане на бижутата, когато са съхранявани в кутия...
Ето отново два варианта и на тази идея - единият направих у дома, а другият изработих за зрителите в предаването.

Тази е по-семпла...

... а тази - по-романтична...
Остана още едно предаване, в което изработих часовник от грамофонна плоча, но ще Ви го покажа при следващия ми пост, само дето не знам кога ще е това - може би още утре, наистина не знам... Беше ми приятно - до скоро!

Няма коментари:

Публикуване на коментар