сряда, 6 юни 2012 г.

Брошка-цвете от плат

Първо искам да се извиня, но поради изобилие от служебни ангажименти просто не успях нито да снимам обещаните идеи от телевизионните ми участия, нито съответно да ги кача тук, нито дори да поствам каквото и да било друго... Надявам се вече да ми остава повече време през този месец и да си изпълня обещанието!
За днес избрах една много интересна брошка от плат, която изработих за подарък. За съжаление, имах лека трудова злополука при работата с нея, така че - внимавайте! Лесна е за правене, но трябва да сте много внимателни и в никакъв случай не работете заедно с децата си, както съм съветвала друг път!!!
Необходими са Ви парчета плат, изкуствен до безобразие, за да можете да обгорите краищата му - два вида, като единият е желателно да е прозрачен. Набавете си още перушинки, мъниста, топъл силикон.
Парчетата от основния плат се изрязват в някаква неправилна форма, подобна на цвете. Изрежете няколко такива, но с различен размер. Същото направете и с прозрачния плат. Обгорете краищата им със запалка, за да не се разбридат и да не пускат конци - ето тук е момента да внимавате!!!
Редувайки двата вида плат, ги съединете с игла и конец, като леко набирате в центъра, за да  стои цветето Ви по-оформено. Когато съедините всички пластове - поне 6 на брой, завършете в центъра на най-горния, като оформите тичинките от едно голямо и колкото искате по-малки мъниста. Добавете перата, които трябва да са меки и нежни, по-скоро перушинки, и ги залепете измежду пластовете плат с помощта на топлия силикон.
Можете да добавите на гърба на цветето по-твърда подложка, на която да закрепите безопасна игла, но аз нямах повече време и поставих иглата директно върху гърба на цветето.
Моята брошка е с диаметър около 10 см, но Вие изработете вашите в размер, който предпочитате.
Нямам какво друго да кажа, наистина се изработва лесно и не отнема време! В моя случай платът е шарен и това прави брошката по-трудна за комбиниране с тоалета, но само с този разполагах в момента...
Пожелавам на всички творческо дръзновение, бих се зарадвала, ако доразвиете тази идея и мога да видя вашите брошки...

Изработете тази брошка-цвете за себе си или за подарък на някоя приятелка - ефектът е " уау ", уверявам Ви!

Няма коментари:

Публикуване на коментар