понеделник, 11 юни 2012 г.

ШКАФ ЗА ГРАДИНАРСКИ ПРИНАДЛЕЖНОСТИ В СТИЛ ВИНТИДЖ

Най-накрая намерих време да снимам и обработя идеите, които реализирах по БНТ! Ще Ви ги представя по реда на изпълнението им, затова днес започвам с идея за шкаф, в който да съхранявате градинарските си принадлежности. Както казах и в предаването, хубавото на този шкаф е, че хем ще приберете неща, за които все няма място, хем ще се превърне в акцент на балкона Ви. Другият плюс на идеята е, че изпълнението не изисква и капка талант - само фантазия, малко материали и свободно време. Всъщност, такава беше и закачката в предаването - да предложим неща, които да са рециклирани и всеки може да си направи, без преди това пряко да е имал вземане-даване с изкуството...
Ето и основните неща - една огромна щайга или две малки, парчета плоскости за врата/вратички - съобразно размера на щайгата, пантички - по възможност имитация на старинни или на ковано желязо, дръжки, магнит за затваряне, винтове, шаблон по избор, боя за шаблона, блажна боя за шкафа, лак
Почистете щайгата, ако е стара и нанесете блажна боя в цвят по избор. След като изсъхне, протрийте на няколко места боята с фина шкурка, за да имитирате състарения вид на изделието. В предаването не беше възможно да се направи по този начин, затова предварително напръсках щайгата и вратичките със спрей за автомобили, но без да покривам напълно. Това спести шкуркането в ефир, тъй като микрофоните са чувствителни към шумовете.
Закачете вратичките с помощта на пантите и сме почти готови. Остава да залепим шаблона на избрано от нас място и да покрием с боя. Аз работих в ефир с акрилна боя, но е по-добре с блажна, тъй като ще стои на открито! Преди да е изсъхнала боята, отстранете шаблона. Оставете да доизсъхне и монтирайте дръжките и магнит за мебели, който ще придържа вратичките затворени.
Ако е необходимо шкафът Ви да има крачета - монтирайте такива по избор. Аз направих моите от еднакви речни камъни, които залепих с помощта на санитарен силикон, но на снимката няма да можете да ги видите.
Покрийте новия си шкаф с една ръка лак за дърво и подредете градинарските си принадлежности в комфортния им дом!!!
Няма да се спирам на самия стил Винтидж, но той е широко разпространен дори в облеклото и според мен  носи характерен уют и лека носталгия по стари времена, затова го избрах.
Ето го и моят шкаф - тук е сниман без дръжките и магнита, но и без тях идеята Ви е ясна!
Доставете си това удоволствие и изработете сами свой собствен градински шкаф!

ШКАФ ЗА ГРАДИНАРСКИ ПРИНАДЛЕЖНОСТИ - УЧАСТИЕ В БНТ

Няма коментари:

Публикуване на коментар