вторник, 10 април 2012 г.

Великденски гирлянд 2 в 1

Здравейте отново! Обещах да покажа нещо великденско и от всички нови неща избрах един гирлянд с пилета. Ще Ви обясня и защо го наричам " 2 в 1 ".
Изработва се лесно, както обичам да казвам - пилетата се изрязват от плат в свеж десен по шаблон, шият се на машина и на съответстващите им места се поставят, по време на шиенето, съединителната лента, човката и опашката. Дотук нищо сложно, само не забравяйте да шиете парчетата плат, поставени лице срещу лице, защото после ще обърнем готовото пиле! Другият важен момент е да си оставите отвор, през който да обърнете зашитото! В зависимост от това колко пилета ще висят на гирлянда, си разкроявате нужния брой ленти - в моя случай три пилета = три ленти. В горния край на първата лента има халка за удобство при закачане.
Готовите пилета се пълнят с вата, със силикон се лепят крилца от филц - аз добавих и малко украски по тях... Лепите очички - може готови, може мъниста или друго подходящо, ако ви хрумне.
С това пилетата и въобще гирляндът са почти готови. Защо почти? Ето тук идва идеята " 2 в 1 " - към ватата добавих увита в креп хартия сушена лавандула. Това дава възможност да ползвате гирлянда и след Великден - просто го прикачете към куката на някоя закачалка и той с удоволствие ще ароматизира дрехите Ви, може би дори до следващия Великден!!! Едва тогава пришийте внимателно оставения отвор, за да довършите напълно пилетата! Общата дължина е между 30 и 50 см, но може и да варира според Вашето желание!
2 в 1 - гирлянд за Великден и ароматизатор за гардероба
Дано съм Ви дала интересна идея за декорация! Светъл празник на всички!!!

Няма коментари:

Публикуване на коментар