сряда, 14 март 2012 г.

АНГЕЛЧЕ ОТ РЕЦИКЛИРАНИ МАТЕРИАЛИ

Здравейте! На 8-ми март поздравих дамите с едно букетче, чиято саксия направих от ролка кухненска хартия / вж. предишния пост /, затова сега се сетих да ви покажа едно мое много старо творение, което е 100% от рециклирани материали! Знам,че Коледа мина и замина, но искам този път да сложа акцента не върху крайния продукт, а върху материалите, които го изграждат.
Става дума за едно сладко ангелче, което направих за дъщеря ми преди няколко години и единствените нерециклирани материали в него са ръцете / от парче плюшена тел / и боите, с които нарисувах личицето и украсих роклята / е, както знаете - те няма как да се рециклират! /.
Посочвам рециклираните материали по ред:
глава - дървено топче, останало не знам от какво;
ореолче, крилца - парчета луксозни панделки от подаръци;
панделка и рози на роклята - изостанали шивашки материали от малки дрешки на детето;
коса - прежда, която ползвах при правене на мартеници преди години;
рокля - парчета креп хартия от подаръчни опаковки;
украса на роклята / перушинки, които не се виждат добре на снимката, защото се сливат с цвета на роклята / - " отскубнати " и ревниво пазени от много време, но не помня откъде точно;
вълшебна пръчица - отчупи се от една коледна декоративна клонка;
звездичка върху пръчката - откъсна се от един коледен гирлянд;
звезди в косата - декорация за маникюр;
тяло под роклята - парче пяна, което слагат в новите обувки, за да не се огъват / в някои слагат хартия, но в други има едни овални парчета пяна, които след съединяване на краищата им, чудесно служат за оформяне тялото на подобни кукли /.
Мисля, че всичко това доказва, че моето ангелче наистина е 100% или поне 99.9% рециклирано, но по-важното е, че изкуство може да се прави без никакви проблеми от рециклирани материали, дори е забавно!
Дано ви е било забавно и на вас - до скоро!

Няма коментари:

Публикуване на коментар