неделя, 4 март 2012 г.

Романтичен часовник

Днес избрах да ви покажа един романтичен часовник, който изработих съвсем скоро.
Използвах дървена кутия от коледни играчки, механизъм от часовник, декупажна техника и малко хитринки. Сега ще ви разкажа какво имам предвид...
Кутията е покрита с кафява акрилна боя, която след изсъхването се маже обилно с неразредено Ц200, а отгоре / отново след изсъхването му / се покрива с боя в желания цвят, в случая - бяла. Не знам какъв процес протича, но лепилото кара горния слой да се напука и да изглежда старо, от времето на баба... После декупажът внася нужната романтика, като този път използвах едновременно три вида хартия - салфетки / големите цветя /, тънка опаковъчна хартия, подобна на оризовата, но по-мека / сърцата / и обикновена опаковъчна хартия за подаръци, която обгорих по краищата със запалка за още по-ефектно / писмата и дечицата-ангелчета /. Мисля, че се получи доста интересно! А за да допълня романтиката, леко разтрих златна боя върху изрязаните и залепени фигури... Цифрите изрязах от " гумена пяна " / продават я в " Джъмбо ", но не знам как точно се нарича на български - foamy papper /,боядисах ги в кафяво с акрил, позлатих ги леко и залепих със силикон. Стрелките също са приведени във вид, който отговаря на проекта. Е, това е!
Както обичам да казвам, става сравнително бързо, но придава на обстановката невероятно романтична окраска - аз го сложих в коридора, макар да ми се струва подходящ и за спалня.
 Вижте го и него:
Романтично, нали?...
До скоро!

Няма коментари:

Публикуване на коментар