вторник, 23 юли 2013 г.

ПОСТАВКА ЗА ПОДПРАВКИ " ПЛОДЧЕТА "

Леле! Все се е случвало да разредя публикациите, ама този път направо се изложих! Слава Богу, посещенията ви също са се поразредили, но поне не са секнали... Причината е в натоварените месеци, които имах в офиса и сега с нетърпение очаквам почивката на море, за да се отдам на пълен релакс!!!
Като споменах почивка - в България отпуската през лятото традиционно се използва за две неща - почивка на море и/или ремонт. Ако правите второто, ако сте прибрали разни поомръзнали вече вещи - ето Ви една идея как да ги ремонтирате и адаптирате към новата атмосфера, която сте създали у дома.
Всяка домакиня, по един или друг начин, се е сдобила с панерчета, кошнички, поставки и подобни, които често се чудим къде и за какво да ползваме. Ето какво направих с една от моите:
Най-напред я боядисах с акрил в бяло. След изсъхването я украсих, и понеже първата стъпка е елементарна и за дете, ще поясня повече за украсите, които ползвах.
Почти всеки голям магазин за играчки предлага на щанда за боички и креативни занимания едни гумирани листове в размер А4. Има ги в различни цветове, има дори готови формички / вече изрязани /, подходящи за различни декорации. Аз естествено имам такива, защото не мисля, че са само за деца! От тях изрязах форми на различни плодчета, с помощта на акрилни бои дорисувах естествените семки, жилки и т.н. на моите плодчета, а след изсъхването на боята - лакирах.
Плодчетата залепих към поставката с топъл силикон, но не го нагорещявайте много, защото гумените фигурки ще се стопят или поне разкривят и огънат, което ще влоши качеството на готовия продукт!
Ами това е - плодчета в размер и брой по избор, малко време и много желание! Могат да го направят и децата, които са по-сръчни, но не им давайте силикона, пазете ги!
Ето и готовата поставка, която използвам за подреждане на подправки и по-естетичното им сервиране, когато имаме гости!
 Успех, вижте за какво говоря:

ТОВА СА НАРИСУВАНИТЕ ПЛОДЧЕТА - В МОЯ СЛУЧАЙ ДИНЯ И ПОРТОКАЛ НА РЕЗЕНИ

ЕТО ГИ ВЕЧЕ ЗАЛЕПЕНИ НА ПОСТАВКАТА

ИЗГЛЕД НА ПОСТАВКАТА ОТСТРАНИ

Няма коментари:

Публикуване на коментар