понеделник, 29 април 2013 г.

ВЕЛИКДЕНСКО ПИЛЕ

Ето ме отново! За да завършим великденската тематика / че празникът си дойде /, днес ще Ви покажа една не толкова лесна, но много сладка декорация - пиле от плат, висящо на клонче.
Изберете парче плат в свежи тонове, моето е тип букле в розово и лилаво. За човката и гребена се спрях на меко парче плюш в розово. Трябват Ви още - очички, пера в сходен цвят, парче филц, паети-цветенца, шнур в розово, парче дърво / моето е оцветено, но готово, не съм го боядисвала аз /, мъниста-топчета, силикон, вата и много усърдие!
От предварително приготвен хартиен шаблон / аз рисувах на око / пренесете кройката на пилето върху плата. Трябват Ви предница и задна част. Тялото се изминава на машина, като гребена предварително се ушива и прикрепя на мястото му с карфица. Тялото се шие, като парчетата са прикачени лице в лице, после се обръща /. Шнурчето също се прикрепя предварително към кройката - трябва да има малко дължина и отгоре, и отдолу, за да декорираме пилето, когато го ушием. Оставете малко незашито отдолу на тялото, за да напълните с ватата. После дозашийте на ръка.
Когато тялото е готово, залепваме със силикон предварително ушитата човка - състои се от две малки кръгчета, зашити едно към друго и напълнени с малко вата. Това е и най-трудната за ушиване част, защото е много мъничка - ако не можете на машината, направете го на ръка. В двата края прегъваме кръгчето и пришиваме леко с конец в същия цвят, за да получим характерната човчица на пилето.
Залепяме и очичките, а после - тревичката, направена от лента филц, зарязана по горния ръб, за да имитира стръковете трева. За разкош добавяме паети-цветенца или някакви мъниста с тази форма.
За крила съм използвала оцветени парчета пера в розово, които са залепени отново със силикон. На шнурчето в долния край има две мъниста, но може да бъдат повече или да вържете камбанки, декоративни великденски фигурки и т.н. В горния му край шнурчето се връзва в центъра на подходящо клонче, а за да бъде лесно за закачане - от друго парче шнур се оформя подходяща и стабилна закачалка, вързана в двата края на клончето.
Не е от най-лесните неща, но пък не е и много сложно - без да бързам, ми отне около час да изработя това сладунско великденско пиле. Доставете си празнично настроение и го направете!

ЧЕСТИТ ПРАЗНИК!

Няма коментари:

Публикуване на коментар