сряда, 10 април 2013 г.

Бърза великденска декорация

Не знам как да се извиня, че повече от месец не намерих време за блога си - несериозно е от моя страна! За извинение мога само да кажа, че имах много работа / ама наистина много /, едно телевизионно участие, а в момента подготвям мои красоти за участие в изложба... Е, дано това стига, за да ме извините!
Тъй като наближава Великден, искам днес да Ви покажа един направо детински начин да си направите декорация за дома - стига сме купували китайски, нашите ще са хендмейд! Това, което ще видите, се продава в момента в един електронен магазин, тези дни ще го пуснат в още един. Нека Ви покажа:
Като начало Ви е необходимо едно голямо цвете от изкуствени нишки, омотани върху телена рамка във форма на цвете. Продават ги в по-големите вериги магазини, а щандовете за декор в строителните хипермаркети са направо отрупани с тях.  Има и малки, от които можете да си направите украса за масата, но моето е голямо - 39 / 39 см и е предвидено за украса на стена или на входната врата.
С топъл силикон залепете изкуствени цветя, тревички, листенца и т.н., които също са масово достъпни в магазините и не са скъпи. Разположете ги както прецените, моите са в горния край.
В долния край нещата малко се усложняват - декорирах го с пеперуда, на която поставих лепящо камъче, а до нея има две яйца, обработени с декупаж и дорисувани с акрил. Отгоре яйцата са лакирани и сложих панделка на едното - за разкош. Всичко изброено е прикрепено към цветето с помощта на любимия ми топъл силикон.
Ако цветето Ви си няма панделка за закачане или просто тя не Ви харесва - сменете я със сатенирано парче панделка в същия цвят или в контрастен - в зависимост от замисъла Ви.
Ето и моето предложение:
Простичко, лесничко, но задължително - красивичко!

Няма коментари:

Публикуване на коментар