четвъртък, 21 февруари 2013 г.

ДЪРВО " АРОМАТНА ДЪГА "

Днес реших д Ви покажа това дърво, което е от сравнително новите ми неща. Има много позитивно излъчване, а мен ме мъчи някаква настинка и имам нужда точно от нещо позитивно!
Това дърво е изключително лесно за изработка, поне според моите разбирания за лесно... Обаче отнема много време, защото много от елементите имат нужда от съхнене и то - продължително. Ако се чудите защо така съм го кръстила, като видите по-долу необходимите материали, ще разберете. Мога само да добавя, че е пуснато за продажба в любимия ми напоследък електронен магазин.
Като начало, необходима Ви е керамична саксия в цвят по избор, малко гипс, хартия - дебела и тънка / бяла, полупрозрачна /, клон / моят е брезов / и топка стереопор.
Направете дупка в стереопора по размер на клона, сложете малко силикон на дървото и мушнете в дупката, като притискате силно. С лепило Ц200 облепете стереопора с прозрачната хартия, намажете я и отгоре с лепило. Това е необходимо, защото останалото ще лепим със силикон, а стереопорът често се топи от горещината му и Ви е нужна основа.
Когато лепилото изсъхне / до 2-3 дни /, забъркайте достатъчно количество гипс и Ц200 / или някакъв друг материал за шпакловане / и сложете клончето в центъра на саксията. Започнете да редувате гипс и намачкани вестници, докато стигнете до ръба на саксията. Можете и само с гипс да запълните саксията, но ще стане излишно тежка. Оставете да съхне достатъчно дълго.
Време е да направим тревата - смесете Ц200, едри дървени стърготини и боя. Нанесете върху гипса, докато го покриете. Аз пуснах малко и отстрани, сякаш тревата е " преляла " от саксията. Оставете отново да изсъхне, а после декорирайте тревата с още зелени тонове акрилна боя, ако е нужно. Аз сложих една дървена калинка и няколко дребни камъчета, за да е " по-истинско "... Лакирайте цялата трева и камъчетата.
Време е за самото дърво - лакирайте няколко пъти подред клончето като изчаквате да изсъхне добре. Когато е готово, започнете с топъл силикон да облепяте стереопорената топка с изсушени ароматизирани и оцветени растения. Те се продават готови в пакети / т.нар. " ароматни подпури " /, използват се за освежаване на помещения или гардероби, но аз им намерих ново приложение.
И така - облепяйте внимателно, започвайки от върха, като подбирате растенията така, че да не остават пролуки и топката да не се вижда. Когато завършите дървото, можете да забучите сухи " къдрички " от лоза, сякаш са клонки, стърчащи от дървото - с помощта на силикон отново. Лакирайте растенията съвсем леко, колкото да им придадете лек блясък.
Е, това е! Доста време и материали отнема, но си струва! Освен това е много приятно, когато сте в близост до дървото и то отделя лек приятен аромат от растенията! Пропуснах само да спомена панделката от рафия в подходящи цветове - ей така, за разкош!


Насладете се на " Ароматната дъга "...

Няма коментари:

Публикуване на коментар