вторник, 15 май 2012 г.

Закачалка за ключове

Ехо, сръчкайте ме - не съм качвала нищо от много време! Всъщност имам огромно извинение - подготвям няколко телевизионни участия в края на този месец, но подробности ще дам в някой друг пост. Това всъщност заема голяма част от свободното ми време, защото купувам материали, " репетирам " онова, което ще покажа и просто не остава време за друго...
Е, днес имам 5 минутки и ще Ви запозная с една лесна за изпълнение и много вариативна идея - да си направим декоративна закачалка за ключове.
Тя представлява малка дървена къщичка, която се продава готова в художническите магазини, не е нужно да си я сглобявате сами. Възможностите за работа с нея са големи - можете да си направите декоративна къщичка за пилета като украса на терасата, да декорирате кухнята или детската стая, в зависимост от начина, по който украсите къщичката или да изберете моя вариант и да си спретнете една симпатична закачалка за ключове.
В случая аз съм използвала няколко различни техники, но ето накратко поредността им - къщичката е боядисана с акрил в избран цвят, после следва декупаж със салфетка / оградката отпред и храстчетата, предимно отстрани и отзад на къщичката /. На едната страница има дори дървена гъбка за разкош! Накрая отпред залепих със силикон няколко елементарни дребни цветчета от филц, а тичинките им са от деко камъчета за бижута. Стъблата са рисувани с акрил и тънка четка.
Искам да обърна внимание на покривчето, тъй като на снимката не се вижда горната му част - за да не си играя да рисувам керемиди една по една, закрепих ... парче мрежа за мазилка на топлоизолация / от тази, с която използват фирмите, когато санират домовете ни /. Отгоре нанесох внимателно акрил и щом боята леко засъхна, отстраних мрежата и отбелязалите се квадратчета създадоха ефекта на еднакви равни керемидки! Развихрете въображението си и сигурно ще измислите и други неочаквани варианти за улеснение и по-естетически вид на изделието!!!
Май нищо не пропуснах в описанието, освен нанасянето на защитен лак отгоре - хем за блясък, хем заради моята мания нещата да се почистват лесно...
Мога само да допълня, че тази закачалка се предлага в един електронен магазин. Изработката й е толкова лесна и наистина вариативна, че ако в някой дъждовен ден Ви писне да играете " Не се сърди човече " с детето си, просто му предложете заедно да направите тази закачалка! Всеки път, когато закачате ключовете си на нея, ще имате усещането, че Ви казва " Добре дошли у дома ", защото сте я направили сами и сте вложили нещичко от себе си! Моят съвет, извън творческата работа тук, е да влагате част от себе си и от сърцето си във всичко, което правите - ХАРМОНИЯТА НЕ СЕ ТЪРСИ, ТЯ СЕ ПОСТИГА и ТОВА Е ПЪТЯТ!!!
Ето и къщичката, за която изприказвах толкова много:

ДОБРЕ ДОШЛИ У ДОМА!

Няма коментари:

Публикуване на коментар