петък, 9 декември 2011 г.

Дядо Коледа за саксия

Ето нещо бързо и лесно.
Скоро дъщеря ми беше болна и исках да я зарадвам, затова ѝ направих този забавен Дядо Коледа на клечка. Става бързо и не изисква особено много материали, дори не са необходими и кой знае какви умения.
Изработен е от парчета филц / може да бъде и всякакъв друг вид плат /, а ръцете и бялото пухче по дрехата му са от т.нар. " чистачки за лули " - тел, облечена в мъх. Елхичката, която държи, е готова, също от филц, но по-плътен.
Главата на дядката е от стереопор, но го облепих с розова хартия и Ц200, за да не е неестествено бял. Брадата е от лентичка каракул от едно старо яке. Забучен е на дървено шишче, като под дрехата също има парче стереопор, за да дава ширина на палтото му. Украсата на шапката и яката са от парчета мрежичка, в която увиват плодовете някои производители - загледайте вносните круши, лимони и някои други.
Очичките са от онези мърдащите , продават ги в магазините за художници, топче на шапката и всичко това - съединено с топъл силикон.
Цялата работа отне време, колкото детето да изпие чаша чай, а сега се наслаждава на Дядо Коледа, изработен специално за нея.

Няма коментари:

Публикуване на коментар