понеделник, 7 ноември 2011 г.

КУЛИНАРНИ ИЗКУШЕНИЯ

Още не съм наясно как да създам / и дали въобще може / отделни рубрики или тип публикации, но ще го направя както мога. Тук ще кача няколко снимки на вкусотийки и рецептите им. Да ви е сладко!
Това е последната ми импровизация в кухнята, която приготвих за гости у дома. Нарекох я " Канелони с пиле ".
ПРОДУКТИ: 1 кут. канелони, сварено пилешко месо - около 500 г, 250 г гъби печурки, глава кромид, вегета, 1 коф. сметана / аз импровизирах с гръцко цедено кисело мляко /, 1 кут. топено сирене / на триъгълничета или друг вид /, бешамел от масло, прясно мляко и брашно или готов, ако предпочитате, подправки по ваш вкус, кашкавал - за поръсване
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ: Наситненият кромид се задушава в олио с малко вегета или бульон на прах и вода. Като поомекне, се добавят гъбите, също нарязани на ситно. Разбърква се периодично, докато изври течността и гъбите омекнат. Свареното месо се наситнява / но не прекалено, не ползвайте чопър ! / и се добавя. При изключен котлон всичко се смесва с топеното сирене и сметаната. Овкусява се / аз добавих само пресен магданоз и чубрица, обожавам я /.
Ето тук идва мърлявата работа - с лъжичка за кафе канелоните се пълнят добре и се редят в намаслена леко тава. Поливат се с бешамела, който трябва да ги покрие добре, защото иначе остават жилави или прегарят. Пекат се на 200 градуса около 30 минути, като след първите 20 минути се покриват с фолио. Изваждат се и се ръсят обилно с настърган кашкавал / в моя случай Гауда, но и най-обикновен става /. Канелоните се връщат за още 10 минути при съвсем слаба фурна.
Стават безобразно вкусни, сочни и изкусителни... Да ви е сладко!!!

Няма коментари:

Публикуване на коментар